Ինչպես ստանալ լավագույն օղին
Եթե ուզում եք ստանալ որակյալ խնձորի օղի, ապա պետք է սպասեք մինչև հոկտեմբեր, երբ բերքը ամբողջովին հասունանա ծառերի վրա: Ինչքան երկար է մնում բերքը ծառերի վրա, այնքան այն դառնում է քաղցր: Եթե բերքը շուտ եք հավաքել, ապա պետք է թողնել այն հասունանա, որից հետո կարող եք լցնել տակառի մեջ, որպեսզի սկսի եփելու շրջանը:
Խնձորի եփելու շրջանը տևում է երկար: Ցանկալի է, որ հավաքված բերքը տակառներում մնա մինչև տարվա վերջը, անգամ մինչև գարուն, որից հետո սկսել թորման պրոցեսը:
«Դովեղ. սահմանի ուժը» ՍՊԸ-ն այս տարի արտադրել է կարմիր, կանաչ և դեղին խնձորի օղիներ, սպիրտի պարունակությունը 53.5 տոկոս է:
«Դովեղ. սահմանի ուժը» ՍՊԸ-ն 2021-ին արտադրել է 17 տեսակի մրգային օղիներ 51-ից 59 աստիճան թնդության:
Այն կարող եք ձեռք բերել հետևյալ հասցեներում
Տեքստը և լուսանկարները՝ Թաթուլ Հակոբյանի